SAP
flow-image

Bekjempe markedsforstyrrelser med "Agile Sales Performance Management" (SPM)

Denne rapporten er publisert av SAP

Salgsorganisasjoner stoler på deres evne til å identifisere og belønne topptalent, men deres evne til å planlegge og levere provisjoner og kompensasjonsplaner raskt og nøyaktig blir ofte mer komplisert på grunn av realitetene i å administrere en stor salgsstyrke. Motivering og kompensering av et stort salgsteam kan kreve flere valutaer, jobbe med ulike systemer og prosesser og er ofte preget av en manglende evne til å måle effekten.

Bli med oss på en interaktiv økt for å bedre forstå forretningsverdien av Salgsytelsesstyring og hvordan det kan hjelpe bedriften din med å få et konkurransefortrinn, du får høre fra Zoetis sin reise med SAP Compensation Management og bygge opp profesjonelle nettverk med jevnaldrende med felles interesse for salgsytelsesstyring.

Last ned nå

box-icon-download

*obligatoriske felter

Please agree to the conditions

Du godtar brukervilkårene våre når du ber om denne ressursen. All dataene er beskyttet av vår merknad om personvern. Hvis du har flere spørsmål, kan du sende en e-post til dataprotection@headleymedia.com.

Relaterte kategorier HR-håndtering, HR-dataanalyser, Outsourcing av arbeidskraft, Håndtering av ekstern arbeidsstyrke, Fraværshåndtering, Ledelse, Utvikling av ledere, Forbedre kommunikasjonen, Samsvarslovgivning, Forretningsetikk, HR-teknologi, HR-programvare, HR-automatisering, HR-administrering, Virksomhet ressursplanlegging, Lønnshåndtering, HR-analyser, HR-metrikk, HRIS