Natural HR
flow-image

De 3 største utfordringene for rekrutterings- og talentteam i dag

Denne rapporten er publisert av Natural HR

Tilstanden til dagens globale arbeidsmarked gjør det stadig vanskeligere å finne de riktige kandidatene til å fylle ledige stillinger og tette ferdighetshull. Den perfekte stormen av pandemien og Brexit gjør arbeidsmarkedet stadig mer komplekst, noe som gjør rekrutteringsteamenes jobb vanskeligere enn noen gang før.

Data fra Office for National Statistics rapporterte at fra juli til september 2021 var det estimerte antallet registrerte ledige stillinger på det høyeste nivå siden opptegnelsene begynte. Med næringer som transport og lagring, overnatting og matservice, og produksjon,rapporterte inn store oppganger i antall ledige stillinger, er mangelen arbeidskraft nå et stort problem på tvers av hele sektorer.

I tillegg rapporterte ONS at en fjerdedel av bedriftene med rekrutteringsvansker har et redusert antall EU-søkere som en faktor, som stiger til nesten halvparten i transport- og lagringssektoren, der mangelen på lastebilsjåfører har ført til omfattende flaskehalser.

I denne artikkelen vil vi få høre fra 3 rekrutteringsfagfolk og bedriftsledere om de største utfordringene de står overfor når de forsøker å tiltrekke seg nye talenter i dagens arbeidsmarked.

Last ned nå

box-icon-download

*obligatoriske felter

Please agree to the conditions

Du godtar brukervilkårene våre når du ber om denne ressursen. All dataene er beskyttet av vår merknad om personvern. Hvis du har flere spørsmål, kan du sende en e-post til dataprotection@headleymedia.com.

Relaterte kategorier Ledelse, HR-programvare, Talenthåndtering, HR, Rekruttering