Namely
flow-image

Fem ting hver administrerende direktør bør gjøre for å støtte HR

Denne rapporten er publisert av Namely

Det er svært viktig for alle administrerende direktør å støtte sine medarbeidere. Spør enhver folke leder, og jeg skal vedde på at de vil fortelle deg at de siste 18 månedene har vært en stor utfordring for dem på utallige måter. Selv om det sannsynligvis er sant for oss alle, har vi bedt disse folkene om å gjøre Yeomans arbeid gjennom hele pandemien. 

Les videre for å få bedre innsikt i fem måter hver administrerende direktør trenger å støtte deres lederteam på i en verden etter pandemien:

Last ned nå

box-icon-download

*obligatoriske felter

Please agree to the conditions

Du godtar brukervilkårene våre når du ber om denne ressursen. All dataene er beskyttet av vår merknad om personvern. Hvis du har flere spørsmål, kan du sende en e-post til dataprotection@headleymedia.com.

Relaterte kategorier HR-håndtering, HR-dataanalyser, Outsourcing av arbeidskraft, Håndtering av ekstern arbeidsstyrke, Fraværshåndtering, Ledelse, Utvikling av ledere, Forbedre kommunikasjonen, Samsvarslovgivning, Forretningsetikk, HR-strategi, Lederskap stiler, Føre an for endring, Endringshåndtering, Benchmarking, Konkurransedyktig strategi, Strategiske analyser, Strategiformulering, Teamledelse, Konsernledelse, Ansettelsesstrategier, Ytelsehåndtering