Karat
flow-image

4 tips for intervjuer opplæring

Denne rapporten er publisert av Karat

Det er 2022 og vi lever i en kandidat-først verden. Den store fratredelsen (eller den store omrokeringen, avhengig av hvem du snakker med) har gjort kandidatenes intervjue opplevelse viktigere enn noensinne, men 72% av utviklingsledere er enige i at svært få mennesker i deres bedrift vet hvordan man bør gjennomføre intervjuer. Selv for å ansettelseledere med de beste intensjonene, kan mangelen på intervjuer opplæring føre til dårlige resultater, tapte ansettelser og skjevheter.

I løpet av hundretusenvis av tekniske intervjuer har vi lært mye om det å lære opp intervjuere. Dette gjør at vi kan opprettholde de konsekvente handlingene som trengs for effektive og rettferdige ansettelsesresultater, samtidig som vi skaper et miljø som gjør det mulig for kandidatene å vise seg fra sin beste side.

Her er fire tips for å gjøre intervjuene dine mer forutsigbare, rettferdige og hyggelige i det nye året.

Last ned nå

box-icon-download

*obligatoriske felter

Please agree to the conditions

Du godtar brukervilkårene våre når du ber om denne ressursen. All dataene er beskyttet av vår merknad om personvern. Hvis du har flere spørsmål, kan du sende en e-post til dataprotection@headleymedia.com.

Relaterte kategorier Opplæringskurs, Talenthåndtering, Rekrutterings strategi