intelliHR
flow-image

Innføre et nytt system? Prøv disse 5 strategiene for å øke Digital kompetanse og tilpasning

Denne rapporten er publisert av intelliHR

Digital kompetanse er ikke bare et ferdighetssett, det er et tankesett. Det er en persons evne, tillit og motivasjon til å kunne forstå og bruke digitale miljøer for å oppnå ønskede resultater. Når du innfører et nytt system, enten det er en ressurs eller et digitalt verktøy, vil alle starte på bunnen uten noen erfaring.

For å forsikre seg om at de ansatte er forberedt på å samhandle med det, er det en rekke strategier som bør tas i bruk samtidig. Les videre for å få vite mer.

Last ned nå

box-icon-download

*obligatoriske felter

Please agree to the conditions

Du godtar brukervilkårene våre når du ber om denne ressursen. All dataene er beskyttet av vår merknad om personvern. Hvis du har flere spørsmål, kan du sende en e-post til dataprotection@headleymedia.com.

Relaterte kategorier HR-strategi, Lederskap stiler, Føre an for endring, Endringshåndtering, Benchmarking, Konkurransedyktig strategi, Strategiske analyser, Strategiformulering, Teamledelse, Konsernledelse, Ansettelsesstrategier, Ytelsehåndtering, HR-teknologi, HR-programvare, HR-automatisering, HR-administrering, Virksomhet ressursplanlegging, Lønnshåndtering, HR-analyser, HR-metrikk, HRIS