BambooHR
flow-image

Hvordan sette opp det perfekte jobbintervjuet

Denne rapporten er publisert av BambooHR

I dagens høy-innsats ansettelsesmiljø der rekruttering må balansere rask ansettelse med langsiktig ansettelseskvalitet, kan rekrutteringsprosessen ikke lenger stole på foreldet og ustrukturerte intervjustrategier. Å tilnærme seg intervjuer som en arkitekt – bevisst utforme prosessen fra fundamentene til et målrettet utfall – hjelper deg med å sette opp en utveksling som får det sanne målet for potensielle kandidater samtidig som de hjelper dem med å få kontakt med den opplevelsen de får i organisasjonen.

Les videre så du også kan tenke som en arkitekt.

Last ned nå

box-icon-download

*obligatoriske felter

Please agree to the conditions

Du godtar brukervilkårene våre når du ber om denne ressursen. All dataene er beskyttet av vår merknad om personvern. Hvis du har flere spørsmål, kan du sende en e-post til dataprotection@headleymedia.com.

Relaterte kategorier HR-håndtering, HR-dataanalyser, Håndtering av ekstern arbeidsstyrke, Ledelse, Forbedre kommunikasjonen, Forretningsetikk, Læring og talentutvikling, Opplæring av ansatte, Talentutvikling, Utvikling av arbeidsstyrken, Lederskapsutvikling, Bedriftsomfattende opplæring, Integrering av nyansatte, Talenthåndtering, Talentanskaffelse, Rekrutterings strategi, Bemanning, Ansatthåndtering, Henvisninger av ansatte, Personalomsetning