Achievers
flow-image

En forretningssak for ansattanerkjennelse

Denne rapporten er publisert av Achievers

Etter å ha vært i krisemodus som følge av COVID-19-pandemien, gjør de ansatte det klart at de forventer seg mer av sine bedrifter og jobber. Enten det er mer fleksibilitet i balansen mellom arbeid og fritid eller anerkjennelse for sitt bidrag, er utfordringen i dag for C-nivå ledere og ledelsen gjør de investeringene som sikrer at alle vinner.

Spesielt under usikre ansettelsesprognoser må anerkjennelsen og belønningen din ha innvirkning og gi avkastning (ROI). Heldigvis så er innvirkningen av engasjerte ansatte på forretningsresultater stor og gjelder på tvers av alle land, bransjer, organisasjoner og team.

I denne e-boken vil du;

  • Utstyre deg selv med de nyeste studiene og statistikkene for å ramme inn planen for C-nivå ledere og senior ledelsen.
  • Lær mer om hvordan anerkjennelse er en pådriver for engasjement og tilpasning– enten det er på eller utenfor kontoret.
  • Få vite mer om hvordan du oppretter et formål som hjelper de ansatte med å se det større bildet.

Denne e-boken er din veiledning til å bygge opp en forretningssak for en strategi for medarbeideranerkjennelse som sikrer medhold.

Last ned nå

box-icon-download

*obligatoriske felter

Please agree to the conditions

Du godtar brukervilkårene våre når du ber om denne ressursen. All dataene er beskyttet av vår merknad om personvern. Hvis du har flere spørsmål, kan du sende en e-post til dataprotection@headleymedia.com.

Relaterte kategorier Benchmarking, Ansattes ytelse, HR